Land møter hav – klyngene Biotech North, NCE Heidner Biocluster, NCE Seafood Innovation og NCE Blue Legasea, representerer bade grønn og blå sektor, har aktører fra hele verdikjeden – fra fôrråvare-produsent, vie fôrindustrien, til mottakerne av fôret: oppdrettere og kjøttprodusenter. Derfor samler vi dere til et felles arrangement, slik at felles utfordringer kan settes på agendaen og løses.
Programmet for dagen handler om noen av de viktigste spørsmålene i arbeidet med samfunnsoppdraget for bærekraftig fôr.
Bærekraft:
Hvordan skal vi definere hva som kvalifiserer til bærekraft? Hvordan vekter vi naturverdier, jordhelse og biologisk mangfold opp mot reduksjon i klimagassutslipp? Hvordan sikrer vi reelle kutt, ikke bare flytting av utslipp fra et land til et annet, eller fra et punkt i verdikjeden til et annet? Hvordan fordeler vi risiko og ansvar, når gevinsten oppstår et annet sted?
Hvordan skal vi prioritere?
Hvordan sikrer vi at både bioressurser, energi, areal og folk brukes best? At alt som kan gå til mat går til mat, deretter til dyrefôr, gjødsel, og materialer, før energi? Hvordan kan matsystemet, men lavere betalingsvillighet få tak i ressurser som andre aktører med høyere betalingsvilje vil ha tak i?
Hva må til for industriell skalering?
Hvilke lovverk må endres? Hvilke rammevilkår må på plass? Men ikke minst, hvordan skal industrien samarbeide for å få det til.
Program:
Sesjon 1 – Samfunnsoppdraget.
Siv Heimdal, Rethink Food
Nils Vagstad, leder for regjerningens styringsgruppe for samfunnsoppdraget
Einar Wathne, som ledet ekspertpanelet for samfunnsoppdrag fôr
Arne Bardalen, fra Nibio
Sesjon 2 – Blågrønn bærekraft?
Tor Eirik Homme, Director; Feed and Nutrition, CSO, Genetics, Grieg Seafood
Christoffer Fremstad, strategirådgiver i Tine
Olav Fjeld Kraugerud, Bellona
Sesjon 3 – Hvordan skalerer vi mulighetene?
Hilde Schøyen, Fagsjef råvarer, Dr. Scient. Fiskå Mølle og leder av BlueMusselFeed
Edgar Skjervold, CEO Nutrimar
Tina Olaussen, CEO, Nutrishell og DN ledestjerne
Chris Snyder, Norwegian Mycelium
Sesjon 4 – Regelverksutforming
Ann-Cecilie Hansen og Dominik Flatten, Mattilsynet
Dato: 18. september
Tid: kl 10-16
Sted: Radisson Hotel & Conference Centre Oslo Airport
2060 Gardermoen
Meld deg på her.