Sjømat Norge, FHF, Arena Blue Legasea og Biotech North inviterer til marine ingredienser konferanse.
Fra hav til marin ingrediens
Med over 200 000 norske arbeidsplasser og en årlig verdiskaping på 500 milliarder kroner innen havnæringene har Norge både ambisjoner og et ansvar for å ta en ledende rolle for et renere og rikere hav globalt. Vi har mulighet til stå i spissen for at nasjoner og bedrifter verden over bruker havet og de marine ressursene på en bærekraftig måte.
FNs bærekraftmål er relevante for vår næring, og spesielt på fire områder kan vi utgjøre en forskjell: utrydde sult, god helse, ansvarlig forbruk og produksjon, og liv under vann.
I løpet av konferansen «Fra hav til marin ingrediens» vil du blant annet få høre mer om Norges politiske ambisjoner, den marine ingrediensindustrien i et miljøperspektiv, regelverk og bransjestandarder, helseeffekter av marint protein og marine oljer, markedsadgang og internasjonal handel, og ikke minst behovet for tilgang til – og utnyttelse av – dagens og morgendagens råstoff globalt og nasjonalt.
«Fra hav til marin ingrediens» er åpen for alle, og passer spesielt godt for bedrifter innen marin næring, forskere, studenter og virkemiddelapparat.
Foreløpig program:
0930 Registrering
1000 Åpning, ved konferansier Øyvind A. Haram, Sjømat Norge
1010 Politiske ambisjoner for marin ingrediensindustri
Statssekretær Veronica Pedersen Åsheim, Nærings- og fiskeridepartementet
1035 Helseeffekter av marint protein og marine olje, professor Rolf Berge, UiB
1055 Bransjeanalyse, Runar Debess, Sparebanken Møre
1115 Råstofftilgang – hva gjøres og hva kan forventes?
Global tilførsel og markedsutvikling, Christian Meinich, Holtermann ANS
Utnyttelse av restråstoff i Norge, Roger Richardsen, Sintef
Restråstoff fra fiskeriene, Ingvild Dahlen, Lerøy Norway Seafoods
Nye marine ressurser, Anne Kjos Veim, Fiskeridirektoratet
1230 Lunsj
1315 Marin ingrediensindustri i et miljøperspektiv (TBN)
1335 Bedriftspresentasjon (TBN)
1350 Regelverk for import, produksjon og eksport, Lise Rokkones, Mattilsynet
1415 Kaffepause
1430 The Global Omega-3 Market; Challenges and Opportunities Aldo Bernasconi, GOED
1455 Industriutvikling fra Norge – utfordringer og muligheter, Bjørn Refsum, EPAX
1510 Sensorisk bransjestandard for marine oljer, Wenche Emblem Larssen, Møreforskning