Biotech North og Cod Cluster ønsker å invitere til en felles klyngesamling.
I tillegg til å lage en møteplass hvor vi blir bedre kjent både på tvers og innad i klyngene, vil vi spesielt sette følgende tema på agendaen:
- status for tilgang på marine ressurser/restråstoff og muligheter for bruk av restråstoff
- muligheter og trender innen kategoriene kosttilskudd og marine ingredienser
Håper vi ser deg der –
11:15 Registrering The Edge
11:30-12:30 Lunsj. 2 etasje The Edge
12:30-12:40 Velkommen ved klyngeleder Cod Cluster, Maiken Johnsen og klyngeleder Biotech North, Line Kjelstrup
12:40-14:00 Status restråstoff
Magnus Stoud Myhre, forsker, SINTEF Ocean. Analyse marint restråstoff 2020 og eksempler på teknologier og metoder for å utnytte fraksjoner som i dag ikke utnyttes fullt
Runar Gjerp Solstad, forsker, Nofima. Ulike muligheter med restråstoff fra hvitfisk.
Svein Egil Stavem. Salg- og innkjøpsansvarlig Vesterålen Marine oljer. Marine oljer og marine proteiner av restråstoff fra hvitfisk
Ronja Gabrielsen, Quality Control Inspector Raw Materials, BioMar AS. Fra restråstoff til fôr
14:00-14:30 Pause
14:30-15:50 Marine helseprodukter og ingredienser – muligheter og utfordringer
Anne-Kari Bakkland, International Business Development, Vitux Group Muligheter og trender innen kosttilskudd sett gjennom ConCordix
Yannik Schneider, PhD/ Researcher Marbio, NFH/UiT Norges arktiske universitet Verdien av marint restråstoff i kampen mot metabolsk syndrom.
Børge Robertsen, adm.dir Olivita Når forskningsresultater møter regelverket
Birthe Vang. Forsker Nofima. Utfordringer som hindrer økt utnyttelse av marint restråstoff og marine arter
15:50-16:20 Pause
16:20-17:40 Fortsettelse – Marine helseprodukter og ingredienser – muligheter og utfordringer
Wenche Uksnøy, klyngeleder NCE Blue Legasea Resultater fra undersøkelsen: “Hva er norske kunders holdninger til kosttilskudd med marine ingredienser”
Kennet Ruud, fabrikksjef Bioform. Trender innen kosttilskudd post-Covid
Mads Bækkelund, Marin Energy AS. En ny generasjon energidrikker med marine ingredienser
17:45-18:30 Rundebord med noe i glasset
18:30—- Tapasbuffet The Edge
Vi åpner også opp for at ikke-medlemmer kan delta.
Billettprisen er inkludert lunsj og middag (med to enheter).
Arrangementet gjennomføres under Arctic Innovation Week